P-hus på Fischers Plads

Hos Viborg Kommune ønsker man, at der skal opføres et nyt parkeringshus samt en renoverin af forpladsen foran Sct. Mathias Centret ved Fischers Plads i Viborg.

Virksomheden Jacobsen & Blindkilde er en del af NCC, og har stået for byggeriet af Fishers Plads. 

Bygherrens ønske er en fremtræden af et diskret arkitektonis parkeringshus som skal harmonerer med områdets helhed samt lokalplanens intentioner, hvilket skyldes den rolige facade. 

Totalentreprisen

Byggeriet består af en totalentreprise, som skal nebryde resterne af tidligere parkeringskælder og derefter en opførelse af nyt parkeringshus med forskudte dæk. De nye dæk af parkeringshus består af præfabrikeret elementbyggeri på 4. niveau med 59-69 parkeringspladser pr. niveau. 

Parkeringshuset forberedes for en senere overbygning med to forskudte dækniveauer. Derefter vil der være en udvidelse med ny parkeringskælder med hele 37 p-pladser. 

Billede3