25-års jubilæum hos NCC

Arbejdsleder Scott Hamilton Brown er født og opvokset i Skotland men valgte at forlade sit fødeland for at følge kærligheden til Danmark. Via sit arbejde på Lammefjorden og den lokale løbeklub kom han i kontakt med Jørgen Madsen, der var sjakbajs for et betonsjak i det daværende Rasmussen og Schiøtz. Det blev starten på en lang og succesrig karriere i byggebranchen.

Scott Hamilton Brown er oprindeligt uddannet struktør. I NCC har han arbejdet som jord- og betonarbejder og sjakbajs, indtil han i 2012 blev udnævnt til arbejdsleder. Han har desuden siddet i NCC Danmarks bestyrelse som medarbejdervalgt repræsentant igennem de seneste 10 år.

For Scott er nøglen til et langt arbejdsliv dygtige kollegaer og nye udfordringer på de rigtige tidspunkter. Arbejdsglæde spiller også en vigtig rolle.

”Jeg har altid interesseret mig for mennesker. For mig er arbejdsglæde, når mine folk har det godt, når tingene kører på pladsen, og der er plads og mulighed for at tænke ud af boksen,” siger han.

Sprængfarlige badekabiner

25 år i byggebranchen har givet anledning til mange spændende projekter og oplevelser.

”Under FN’s Klimakonference i 2009 gik der en tømrer på pladsen og borede huller i nogle præfabrikerede badekabiner. Det undrede mig, så jeg spurgte, hvad han lavede. Det viste sig, at hullerne skulle bruges til politiets bombehunde, så de kunne undersøge, om der var sprængstoffer i kabinerne,” fortæller han.

Scott Hamilton Brown var desuden sjakbajs på Bispebjerg Bakke, der vandt arbejdsmiljøprisen i 2006, han blev vist rundt på Det Ny Teater af selveste Bent Mejding, og han var med på Finger Vest i Kastrup, da USA’s daværende præsident Bill Clinton ankom i Air Force One.

I 2007 kom Scott Hamilton Brown ud for en alvorlig arbejdsulykke, hvor han brækkede ryggen to steder. Det var under opførelsen af p-kælderen på Dessau. Han kom sig heldigvis helt, men han er glad for, at der også er sket meget med sikkerheden på 25 år.

”Vi er gået fra at gå rundt i bar overkrop på en varm sommerdag til briller, gule veste og hjelme i dag,” siger han. ”Det er vigtigt. Folk skal have det godt og være trygge på og uden for pladsen.”

Den 31. marts trækker Scott Hamilton Brown i festkilten. Han bliver hentet i limousine med sin kone Maria, sønnen Christopher og datteren Emma. Herfra går turen til NCC’s hovedkontor i Søborg, hvor han bliver fejret af venner og kollegaer.

Scott-Hamilton