Rejsegilde for ny bydel i Aarhus

På torsdag er der rejsegilde for en helt ny bydel i Aarhus: Frederiks Plads. Rejsegildet er en milepæl i byggeriet, der ændrer et industriområde til en levende bydel. "Frederiks Plads bidrager til at gøre Aarhus smukkere og mere harmonisk", fortæller bygherren, der ser frem til at fejre både byggeri og håndværkere til rejsegildet, hvor borgmester Jacob Bundsgaard er blandt talerne.

Torsdagens rejsegilde markerer også, at 150 familier kan se frem til at flytte ind i deres boliger fra slutningen af året og frem til næste forår, hvor de tre første bygninger forventes at stå færdige på Frederiks Plads. Både bygherren, Bricks A/S, og totalentreprenøren NCC Danmark mener, at der er vægtige grunde til at fejre milepælen i byggeriet af det store projekt:
"Rejsegildet er et symbol på, at vi er tæt på at være i mål med et spektakulært projekt, der har været undervejs, siden vi i 2009 fik ideen om at rive DSBs gamle komponentværksted ned for at give plads til nyt, spændende byliv. Frederiks Plads er en stærk repræsentant for det, Bricks står for: Byggeri af høj kvalitet - både når det gælder arkitektur, design, materialer og beliggenhed. Projektet er blevet som vi ønskede, uden at vi på noget tidspunkt har skullet gå på kompromis",  fortæller Philip Foss, partner i Bricks A/S.

Nicolai Schultz, direktør i NCC Danmark, supplerer:

”Vi er glade for, at Frederiks Plads for alvor begynder at tage form. Det er et spændende projekt, der binder midtbyen sammen med Aarhus Havn og er et godt eksempel på den type byudvikling, som NCC arbejder målrettet på at bidrage til”.

FP4