YAB-medlemmerne i 2020 er: Fra Denmark: Peter Frederiksen, head of department, og Kim Nikolajsen, cost estimation manager. Fra Finland: Emil Ranta, design manager, og Riikka Rautavaara, project manager. Fra Norge: Andrea Nes, assist project manager, og Kristian Rikheim, design manager

Young Advisory Board 2020

Som opfølgning på succesen fra pilotudgaven sidste år, er der blevet udnævnt et nyt team af seks unge talenter, der skal arbejde sammen med ledelsen i Building Nordics i 2020

De kommer fra produktion og projektering og fra alle vores tre lande, Norge, Finland og Danmark – to fra hvert land. Det nye Young Advisory Board, YAB, er på plads og klar til at lægge nye lag på deres viden om NCC og især vores forretning i Building Nordics.

Året igennem vil de arbejde med to opgaver. Den ene er en fælles opgave fra Building Nordics, og den anden er en lokal opgave fra den nationale ledelse, som landets to lokal YAB’er skal arbejde med.

“Vi er heldige, at vi har en stor masse af unge, talentfulde medarbejdere i Building Nordics. Og selv om vi som ledere synes, at vi er ret unge og ved meget, så er det stadig meget gavnligt at få friske øjne på det, vi gør, og måden vi driver vores forretning på,” siger Catarina Molén-Runnäs, leder af BA Building Nordics.

Formålet med YAB er at udvikle fremtidens ledere og specialister. Deltagerne er udvalgt af forretningsområdets ledelse på grundlag af præstation og potentiale.

Sidste år fik YAB to opgaver at arbejde med; den første handlede om at kigge på forbedringer i den måde vi arbejder med risikostyring på, mens den anden handlede om, hvordan vi skaber en god læringskultur i NCC. På begge områder fik ledelsen i BA Building Nordics værdifuldt input, og YAB medlemmerne gik også fra oplevelsen med ny viden om forretningen.

Over året vil de møde flere medlemmer af NCC’s øverste ledelse og deltage i BA Building Nordics’ møder. Her vil de få muligheden for at få en holistisk tilgang til vores organisation og vores forretningsmodel. Til gengæld forventes YAB-medlemmerne at udfordre ledernes konventionelle måde at tænke og arbejde på.

Ved det første møde denne måde gav alle udtryk for deres store forventninger til det kommende år, de mange planlagte aktiviteter og muligheder for at netværke på tværs af landegrænser.

“Det er et rigtig godt hold, som supplerer hinanden godt, og jeg er sikker på, at de vil få meget ud af at arbejde sammen,” siger Anna Berglund, leder af Business Support, BA Building Nordics.

De seks vil holde os opdateret med deres tanker og hvad de lærer undervejs med indlæg i NCC’s eksterne blog. Når året er gået, vil de afrapportere til BA lederteamet.