Visualiseringer: PLH Arkitekter A/S

NCC skal opføre bæredygtigt domicil til rederiet DFDS

Bygningens design og udformning henter sin inspiration fra cruiseskibets strømlinede opbygning både inde og ude. Bygherre på projektet er PensionDanmark

PensionDanmark har indgået en entrepriseaftale med NCC om byggeriet, der kan huse op til 700 medarbejdere fordelt på ca. 12.500 m2, og som forventeligt bæredygtighedscertificeres efter DGNB-standarden Guld. Bygningen ventes klar til indflytning primo 2022.

Krav om bæredygtigt byggeri

”NCC har udviklet et godt kendskab til PensionDanmarks tydeligt definerede krav til bæredygtige byggerier. Det betyder attraktive ejendomme, der er fremtidssikret gennem fleksible løsninger og meget høje krav til kvalitet og lave udgifter til vedligeholdelse og energiforbrug. Det betyder, at DFDS kommer til at flytte ind i særdeles attraktive rammer med de bedste forudsætninger for trivsel blandt deres medarbejdere, og at PensionDanmarks medlemmer kan forvente solide afkast fra investeringen i mange år frem,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.  

Domicilejendommen på molen bliver et fleksibelt byggeri, der omfatter stueetage til 5. sal samt kælder med parkering. PLH-arkitekter står bag bygningens design og udformning, der henter sin inspiration fra cruiseskibets strømlinede opbygning både inde og ude. De to nederste ’dæk’ i bygningen bliver til parkering, derover kommer tre dæk med kontorer og møderum, restaurant og et auditorium i to dæks højde med plads til 300 mennesker. På bygningens to øverste etager kommer der tagterrasser, der får udsigt over vandet i Nordhavnen.

”Vi deler ambitionen om at bidrage til en bæredygtig fremtid med PensionDanmark, som vi allerede har opført flere DGNB-certificerede byggerier for. Det bliver en usædvanlig bygning, der med sit maritime udtryk bygger bro mellem placeringen ved vandet og DFDS’ virke. Vi glæder os til at opføre dette spændende byggeri,” siger NCC Danmarks direktør, Palle Bjerre Rasmussen.

Når DFDS flytter ind sit nye domicil på Marmorvej i Nordhavn i København bliver rederiet nabo til sin egen færgeterminal og FN-byen, som PensionDanmark også er investor i. Arbejdet med at forberede grunden til det nye byggeri er netop gået i gang.