Plejecentret Hørgården, København S

NCC renoverer Hørgården i en faseopdelt totalentreprise i åbent samarbejde. Bygherre på projektet er Boligforeningen 3B.

Det store renoveringsprojekt på Plejecentret Hørgården har været i gang siden 2015, og de sidste beboere kan flytte ind i deres lyse, nyrenoverede hjem til foråret 2019.

Beboerne og plejepersonalet er tilfredse med de resultater, de allerede har set. Det er ikke mindst takket været en renoveringsproces, der bryder med den gængse vanetænkning. Processen har været så god, at den undervejs af bygherren blev nomineret til Boligfonden Kubens Procespris 2018.

Sunde boliger og bedre arbejdsmiljø

Renoveringen skal modernisere plejecenteret og gøre det tidssvarende. Bl.a. opfylder byggeriet energikrav 2020, når det står færdigt. Der er fokus på nye velfærdsteknologiske og klimavenlige løsninger samt et bedre arbejdsmiljø for plejepersonalet. Beboerne vil i sidste ende få moderne, sunde, rummelige og lyse boliger.

Efter den gennemgribende ombygning omdannes plejecenteret til et moderne plejecenter med 189 nye boliger. En eksisterende forbindelse mellem stueetagerne i de tre blokke udvides, således at der opføres en mellembygning, der forbinder alle etager. Dertil etableres fælles faciliteter i form af aktivitetscenter, produktionskøkken og administration.

Billeder efter renovering:

Med 3D-modeller kan vi hurtigt se, om for eksempel elinstallationerne eller lignende kolliderer med andre bygningsdele. Det er næsten altid en udfordring i byggeri.

“Med 3D-modeller kan vi hurtigt se, om for eksempel elinstallationerne eller lignende kolliderer med andre bygningsdele. Det er næsten altid en udfordring i byggeri.”

- John Strands Petersson, projektdirektør, NCC Energirenovering

Hørgården lille
EVP-Erik_Vibe_Pedersen_NCC79319
Erik Vibe Pedersen

Områdedirektør, NCC Building Nordics

bfo_450x413
Bent Falch Ovesen

Senior markeds- og kundechef, NCC Building Nordics