Plejecentret Hørgården, København S

Renovering af ældreboliger i drift med integreret brug af digitalisering.

Renoveringen og ombygningen af Plejecentret Hørgår-den, består af 3 blokke med 5 etager og indeholder 194 boliger og servicearealer.

Ejendommen er opført i 1974 og har et samlet bygningsareal på 17 560 msamt kælder.

Renoveringen skal modernisere plejecenteret og gøre det tidssvarende. Bl.a. opfylder byggeriet energikrav 2020, når det står færdigt. Der er fokus på nye velfærdsteknologiske og klimavenlige løsninger samt et bedre arbejdsmiljø for plejepersonalet. Beboerne vil i sidste ende få moderne, sunde, rummelige og lyse boliger.

Efter den gennemgribende ombygning omdannes plejecenteret til et moderne plejecenter med 189 nye boliger. En eksisterende forbindelse mellem stueetagerne i de tre blokke udvides, således at der opføres en mellembygning, der forbinder alle etager. Dertil etableres fælles faciliteter i form af aktivitetscenter, produktionskøkken og administration.

Billeder efter renovering:

Med 3D-modeller kan vi hurtigt se, om for eksempel elinstallationerne eller lignende kolliderer med andre bygningsdele. Det er næsten altid en udfordring i byggeri.

“Med 3D-modeller kan vi hurtigt se, om for eksempel elinstallationerne eller lignende kolliderer med andre bygningsdele. Det er næsten altid en udfordring i byggeri.”

- John Strands Petersson, projektdirektør, NCC Energirenovering

EVP-Erik_Vibe_Pedersen_NCC79319
Erik Vibe Pedersen

Områdedirektør, NCC Building Nordics

bfo_450x413
Bent Falch Ovesen

Senior markeds- og kundechef, NCC Building Nordics