Visualisering: Prisme Arkitekter

Renovering af Rønnebærparken og Æblehaven i Roskilde

Foruden en omfattende renovering af de eksisterende boliger, der vil give et løft til hele kvarteret, bliver der bygget nye tagboliger på ti af de eksisterende boligblokke

Renoveringen af Rønnebærparken og Æblehaven omfatter nye indvendige elevatorer, åbning af trapperum, nye indgangspartier, udskiftning af vinduer og døre, afløbsinstallation, isolering af facade, ombygning til tilgængelige boliger.

Samlet i begge afdelinger ombygges og sammenlægges 291 eksisterende boliger til 207 tilgængelige boliger fordelt på 20 boligblokke i 3-4 etager for Rønnebærparken og for Æblehaven.

Der bygges 71 nye tagboliger på ti af de eksisterende boligblokke – 31 nye boliger i Rønnebærparken fordelt på 12 stk. 3-værelses og 15 stk. 4-værelses på 110–115 m2 og 33 nye boliger i Æblehaven fordelt på 20 stk. 3-værelses og 13 stk. 4-værelses på 91-105 m2.

Bæredygtighed er i fokus

Tagboligerne bliver opført uden skråvægge, og der vil blive etableret depotrum til opbevaring inde i boligerne. Alle boligerne får en åben altan mod syd eller vest. Endvidere opføres nyt fælleshus samt renovering af udearealer. Alle tiltag er tænkt som en del af en bæredygtig helhedstanke, hvor energioptimering, brugsværdi og fællesskab er i fokus.

Rønnebærparken og Æblehaven er et lavt etagebyggeri opført i perioden 1975-78, i 3-4 etager.

Der indrettes pulterrum og cykelparkering i kælderetagen.

Rønæble_2